Κοζάνη: Ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να κοινωνήσουν με το ίδιο κουταλάκι
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κοζάνη: Ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να κοινωνήσουν με το ίδιο κουταλάκι

Παρά τη δραματική κατάσταση με την καραντίνα στην Κοζάνη ο μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής προέτρεπε τους πιστούς να κοινωνήσουν με την ίδια λαβίδα…

«Να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα, γιατί το πιστεύετε, γιατί εκεί είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Αυτοί που αμφισβητούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου το βλασθημούν και δεν πρόκειται να δουν Βασιλεία Θεού. Το είπε ο Κύριος, δεν το λέω εγώ. Όσοι αμφισβητούν να μην έρχονται να μην πλησιάζουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοζάνη βρίσκεται στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει τεθεί στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Πηγή: kozan.gr, Photo-video kozan.gr/zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet