Κορωνοϊός: Αντιδρούν στο πλαφόν και σταματούν τα τεστ τα Ιδιωτικά Εργαστήρια στη Δυτική Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Αντιδρούν στο πλαφόν και σταματούν τα τεστ τα Ιδιωτικά Εργαστήρια στη Δυτική Ελλάδα

Να σταματήσουν τα τεστ καθώς η εκτέλεσή τους «καθίσταται ανέφικτη» αποφάσισαν τα Ιδιωτικά Εργαστήρια της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Αντιδρούν τα ιδιωτικά εργαστήρια, στο πλαφόν που επιβάλλει η κυβέρνηση στα PCR και τα rapid test επιβάλλοντας διατίμηση στα 40 και 10 ευρώ, αντίστοιχα. Σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει τεστ, καθώς όπως αναφέρει το κόστος υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές της διατίμησης. 

Παράλληλα καταγγέλλει ως «απαράδεκτη και ανήθικη» τη «στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού και ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κατόπιν της ανακοίνωσης διατίμησης για τις εξετάσεις Rapid test Covid- 19 στα δέκα ευρώ και PCR Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους από τα εργαστήριά μας.

H ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων τηρώντας το αυστηρά θεσπισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης.

Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που με το ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) και την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», η τιμή της PCR με γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ κυμαίνεται στα 85 ευρώ με επιπλέον χρέωση δειγματοληψίας και τελική τιμή που υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ως κλάδος έχουμε προτείνει την διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID-19. Η πρόταση αυτή δεν εισακούσθηκε για αυτό και την επαναφέρουμε θέτοντάς την υπόψη των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet