Κορωνοϊός – «Βόμβα» Λινού: Αυξήσαμε τη διασπορά κλείνοντας τους πολίτες στο σπίτι
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός – «Βόμβα» Λινού: Αυξήσαμε τη διασπορά κλείνοντας τους πολίτες στο σπίτι

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε «εξαιρετική θετική» την απόφαση για χαλάρωση του lockdown, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «άνοιγμα» με υψηλό αριθμό κρουσμάτων -που προβληματίζει, μεταξύ άλλων, για την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων μέτρων που εφαρμόστηκαν- η κυρία Λινού σημείωσε πως το lockdown επιβλήθηκε όταν, πλέον, υπήρχαν ήδη αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψη στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα, επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού, και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό όμως δεν ίσχυε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχαν επαρκή πληροφορία»

«Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοκτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά», διευκρίνισε η κυρία Λινού.

Αιτιολογώντας την λανθασμένη εκτίμηση των λοιμωξιολόγων, παράλληλα, την απέδωσε σε λάθος στοιχεία και, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, «δεν είχαν επαρκή πληροφορία» και «κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet