Κορωνοϊός: Μόνο από το click away τα κρούσματα αυξήθηκαν 8%-9%
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μόνο από το click away τα κρούσματα αυξήθηκαν 8%-9%

Στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στο αποτύπωμα που είχε η επανεκκίνηση κοινωνικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, έστω και στο πλαίσιο του click away, αναφέρθηκε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων και την επανέναρξη της κοινωνικής δραστηριότητας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, υποστήριξε: «Έλεγα χθες από τον ΣΚΑΪ ότι είναι λίγο επικίνδυνο ν’ ανοίξουμε τα σχολεία μας μετά τη χαλαρότητα στην περίοδο των εορτών… Η κυβέρνηση σκέφθηκε με τον ίδιο τρόπο: “Θα κάνω αυστηρό lockdown για κάποιες μέρες ώστε η όποια χαλαρότητα οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των εορτών να ισοσταθμιστεί, να μην έχω και αυξημένες μετακινήσεις στα Φώτα, και να πάω σε άνοιγμα σχολείων σε επιδημιολογικά κάπως ουδέτερη κατάσταση ή κατάσταση μειωμένου επιδημιολογικού φορτίου”. Αυτό θα συνιστούσα κι εγώ, να γίνει πιο αργά η έναρξη δραστηριοτήτων».

Για το click away και την επανεκκίνηση δραστηριότητων

«Δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο, το αποτύπωμα μπορεί να υπάρχει, αλλά πρέπει να είναι μικρό και διαχειρίσιμο», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο click away, το οποίο άρχισε στις 13 Δεκεμβρίου, και μόνο από αυτό, το επιδημιολογικό αποτύπωμα είναι περίπου 8% με 9% αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της κινητικότητας.

«Η κυβέρνηση το γνώριζε, ήταν αναμενόμενη αύξηση, δεν θεωρούσε ότι θα ανοίξει χωρίς καμία επιβάρυνση δεν γίνεται αυτό». Σε Βρετανία και Γαλλία το άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων προκάλεσε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, υπενθύμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

 «Την επόμενη Παρασκευή πρέπει να εκτιμηθεί πού θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση και να πάρουμε τις αποφάσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες για την άλλη Δευτέρα», προσέθεσε ο καθηγτής.

«Ο ιός δεν συγχωρεί, πάμε σε πιο κρύες μέρες, και η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί καθώς θα είμαστε μέσα στα σπίτια μας. Χρειάζεται πολύ προσοχή και κουράγιο για να αντέξουμε έως ότου το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα.. Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό», σημείωσε.

Την Τρίτη και την Παρασκευή η αντιπροσωπευτική αποτύπωση επιδημιολογικής εικόνας

 «Την Τρίτη και την Παρασκευή θα είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές μέρες για να δούμε πώς πηγαίνει η επιδημία στη χώρα μας, καθώς τις προηγούμενες μέρες τα τεστ ήταν λιγότερα και λιγότεροι πολίτες προσέρχονταν για να υποβληθούν λόγω εορτών», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet