Κορωνοϊός: Οδηγίες της ελληνικής πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους στο Στάνστεντ
Eurokinissi
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Οδηγίες της ελληνικής πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους στο Στάνστεντ

Επείγουσα ανακοίνωση για τους Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου εξέδωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων οφείλεται στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρεσβεία σημειώνει ότι όσοι δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να μεταβούν στις πόλεις διαμονής τους και από την Πέμπτη (26/3) να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό.

Άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες ή δεν έχουν δυνατότητα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακαλούνται να ενημερώσουν την πρεσβεία και να υποβάλουν αίτημα προτεραιότητας. 

Ο επαναπατρισμός τους θα αποφασισθεί από την ελληνική κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Η πρεσβεία, τέλος, επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποχώρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Stansted, καθώς η παραμονή τους εκεί δεν επισπεύδει τη διευθέτηση του προβλήματος, είναι παράτυπη και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους. 

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία για συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί του θέματος στα:

  • [email protected]  / [email protected]
  • +44(0)2073135600 (εργάσιμες ώρες και ημέρες)
  • +44(0)7795961519 (λειτουργεί μόνο εκτός ωρών εργασίας)

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet