Κορωνοϊός – Παγώνη: Πότε εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα κρούσματα
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Παγώνη: Πότε εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα κρούσματα

Από το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυρία Παγώνη, το επόμενο Σάββατο θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων και τότε αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και από το παραπάνω Σάββατο 28 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο, καθώς, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό σημείωσε η Ματίνα Παγώνη και τόνισε ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1 «και πάει προς το 2».

Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η κυρία Παγώνη προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet