Κορωνοϊός: 764 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης – 15 της νοτιοαφρικανικής
zougla.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 764 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης – 15 της νοτιοαφρικανικής

Από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 7 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις Π.Ε. Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος. Τα 269 από αυτά βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ οκτώ στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 764 θετικά για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης και 15 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης από τη Νότιο Αφρική. 

Τα 15 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και δύο από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Πηγή: zoulga.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet