Κύμα παράτυπων μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο
Κοινωνία

Κύμα παράτυπων μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο

Σε μεγάλη επιχείρηση έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού αναφέρουν ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης από τα μικρασιατικά παράλια θα εντείνεται, καθώς τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σε Γάζα, Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

Δουλέμποροι έναντι αδρότατης αμοιβής στοιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.

Μόνο το 48ωρο Παρασκευής-Σαββάτου περισυνελέγησαν από διάφορες περιοχές στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας τουλάχιστον 553 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν έξι διακινητές.

Συγκεκριμένα στην Αγ. Ελένη Χίου διεσώθησαν 114 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής. Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο, μαζί με έναν διακινητή, 41 στο Καρλόβασι Σάμου, 27 στην περιοχή Αγκιστρος Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη μαζί με τέσσερις διακινητές, 69 στον Αγ. Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet