Λάρισα: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι 13χρονου σε έλεγχο – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.
hellenicpolice/FB
Κοινωνία

Λάρισα: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι 13χρονου σε έλεγχο – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας εξέδωσαν στη Λάρισα εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, ομάδα αστυνομικών χωρίς διακριτικά, στις 20:30 το βράδυ της 30ής Μαρτίου, περικύκλωσε μία ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου που κάθοντας σε ένα πάρκο και άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ένα από τα παιδιά προσπάθησε να φύγει, οι αστυνομικοί το έπιασαν, το πέταξαν στο έδαφος και του έσπασαν το χέρι.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί είχαν πλήρη επίγνωση του τι έκαναν και παρ’ όλα αυτά, αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν  στην  αστυνομία για ανάκριση. Επίσης, οι γονείς του 13χρονου ενημερώθηκαν δύο ώρες μετά το περιστατικό.

Ανακοίνωση στήριξης για το ίδιο ζήτημα εξέδωσαν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λάρισας, οι οποίες ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (3/4), η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος η διερεύνηση του περιστατικού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet