Μαρτυρία για το επεισόδιο στα Ίμια: Ήθελαν να μας σκοτώσουν
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μαρτυρία για το επεισόδιο στα Ίμια: Ήθελαν να μας σκοτώσουν

Τις δραματικές στιγμές που έζησε, περιέγραψε μέλος του πληρώματος του πλοίου του Λιμενικού Σώματος, που εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα Ίμια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του E, το μέλος του πληρώματος του πλοίου του Λιμενικού τόνισε: «Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

»Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: “Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!” Τουλάχιστον πέντε φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει».

Το μέλος του πληρώματος μάλιστα μετέφερε και τις εντολές του κυβερνήτη του «Γαύδος» «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!».

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» τονίζει το μέλος του πληρώματος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet