Μαφία της νύχτας: Τα 16 συμβόλαια θανάτου την τελευταία 4ετία και η ενέδρα στον Τάσο Μπερδέση
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μαφία της νύχτας: Τα 16 συμβόλαια θανάτου την τελευταία 4ετία και η ενέδρα στον Τάσο Μπερδέση

Το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα στα χρονικά της «αθηναϊκής νύχτας» συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει αυτός ο κύκλος αίματος που άνοιξε τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του πρωταθλητή body building Βασίλη Γ. στα Γλυκά Νερά, έξω από το δημοτικό σχολείο που πήγαινε ο γιος του. Το πρωί της Δευτέρας ήταν η σειρά του πρωταθλητή του πυγμαχίας Τάσου Μπερδέση να πέσει νεκρός από τις σφαίρες των άγνωστων εκτελεστών, αλλά η κουβέντα που ακούς απ’ όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι ότι πρόκειται «για τον τελευταίο μέχρι τον επόμενο».

Δολοφονία 48χρονου έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά (πηγή: Eurokinissi)
Δολοφονία 48χρονου έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά (πηγή: Eurokinissi)

Τα τελευταία 30 χρόνια -από τις αρχές της δεκαετίας του ’90- όταν και σχηματοποιήθηκε αυτό που λέμε «αθηναϊκή νύχτα», είχαμε τουλάχιστον 3-4 μεγάλα ξεκαθαρίσματα, που έφερναν στο προσκήνιο την επόμενη γενιά «νονών». Κανένα όμως δεν είχε κρατήσει τόσο πολύ και δεν είχε τόσα πολλά θύματα.

Η «Bella Mafia» και ο «capo dei capi»

Ο τρόπος εκτέλεσης του δείχνει ότι πλέον οι εκτελεστές δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, όχι απλά να σκοτώσουν στη μέση του δρόμου, αλλά να το κάνουν και σε σημεία που υπάρχει μία και μοναδική οδός διαφυγής, χρησιμοποιώντας μάλιστα και όχημα που… δεν περνάει απαρατήρητο. Σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο των συμμοριών, την αλλαγή γενιάς της Greek Mafia, είδαμε να πέφτει νεκρή από «συμβόλαιο» θανάτου ακόμη και γυναίκα (σ.σ. η Κατερίνα Α. ή «Bella Mafia»), αλλά και ο αδιαμφισβήτητος «capo dei capi» (σ.σ. ο διάδοχος του Θέμη Καλαποθαράκου) Βασίλης Σ., όπως και δεκάδες άλλοι «νονοί», «πρωτοπαλίκαρα» και «ταμίες».

Ανάμεσα τους και πρόσωπα με διαδρομή δεκαετών στην «αθηναϊκή νύχτα», όπως ο «Καράφλας» ή «Σαμπρέλας», ο «Καπές», ο «Μπούμπης», ο «Κεφάλας», ο «Κάβουρας», ο «Αυστραλός», ο πρώην ΕΚΑΜίτης κ.ά. Αν τρομάζει κάτι την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η «αθηναϊκή νύχτα» πλέον αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, με τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών να μην έχουν την πλήρη εικόνα που διαμορφώνεται μετά τα διαδοχικά συμβόλαια θανάτου που έθεσαν εκτός πολύ «βαριά» ονόματα. Όσον αφορά τις έρευνες για τους εντολείς και τους εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» συνήθως καταλήγουν στο σκοτάδι.

Μοναδική εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, η σύλληψη των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Γιάννη Μ. ή «Αυστραλού» στο Πανόραμα της Βούλας. Αυτό καθώς ο φόβος κυριαρχεί και τα στόματα ανοίγουν πολύ πολύ δύσκολα…

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet