Μεγάλη φωτιά στα Χανιά: Καίει δασική έκταση στη Σπίνα – Πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο και Γέρακα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά: Καίει δασική έκταση στη Σπίνα – Πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο και Γέρακα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018 στην περιοχή Σπίνα του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου.

Η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε μικρό οικισμό, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου  -Σελίνου και εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο «Καμόβ» που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ στην περιοχή αναμένεται και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Βατήσι Καρύστου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε υπαίθριο χώρο επί της οδού Καβάφη στην περιοχή του Γέρακα Αττικής. Η φωτιά καίει σε οικοπεδικό χώρο και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet