Μελέτη μόνο στο σχολείο για τους μαθητές των ολοήμερων Δημοτικών
Κοινωνία

Μελέτη μόνο στο σχολείο για τους μαθητές των ολοήμερων Δημοτικών

Στο σχολείο θα κάνουν τη μελέτη τους οι μαθητές των ολοήμερων Δημοτικών, ώστε να μην έχουν στη συνέχεια να διαβάσουν στο σπίτι τους. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, απόφαση για την πιλοτική εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάρτιο και ως τη λήξη των μαθημάτων της «μελέτης/εμπέδωσης» στο ωρολόγιο πρόγραμμα της υποχρεωτικής ζώνης των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Για τη μελέτη θα διατεθεί είτε μέρος της διδακτικής ώρας, είτε μία διδακτική ώρα καθημερινά στα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών από την Α’ ως τη Στ΄ τάξη και στο μάθημα Φυσικής στην Ε΄ και Στ΄ τάξη και θα πραγματοποιείται από τον δάσκαλο της τάξης ή από άλλον δάσκαλο.

Στόχος της ρύθμισης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, είναι η ολοκλήρωση στο σχολείο των εργασιών ώστε να απαλλάσσονται οι μαθητές από την «κατ΄ οίκον» εργασία και η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και διαρροής. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση.

Παράλληλα διατίθεται από την ίδια περίοδο μία διδακτική ώρα της Φυσικής Αγωγής για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», από την Α’ ως τη Στ΄ τάξη. Επίσης για τις τάξεις Α’ ως Δ’ διατίθεται, για τις ίδιες δράσεις, η μία διδακτική ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet