Μετάλλαξη Δέλτα – Αλ. Ζαφειρόπουλος: Θα μας εκπλήξουν τα νούμερα αν δούμε έκρηξη στην Αττική
(Πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Μετάλλαξη Δέλτα – Αλ. Ζαφειρόπουλος: Θα μας εκπλήξουν τα νούμερα αν δούμε έκρηξη στην Αττική

Για αυξητική τάση στα κρούσματα κορωνοϊού έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο οποίος εξήγησε πώς «συμπεριφέρεται» η μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας: «Όταν εισέλθει σε έναν πληθυσμό και δεν είναι προετοιμασμένος, παρατηρείται έκρηξη. Την είδαμε στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, δεν την εχουμε δει στην Αττική. Όταν δούμε την έκρηξη στην Αττική θα μας εκπλήξουν τα νούμερα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εκτίμησε ότι στην Ελλάδα άρχισε νωρίς η χαλάρωση των μέτρων. «Η χαλάρωση φταίει περισσότερα, αλλά και η κατάχρηση των ελευθεριών που μας δόθηκαν» είπε. «Παρατηρούμε και άλλα μεταλλαγμένα στελέχη που ενώ πριν τη χαλάρωση τα είχαμε υπό έλεγχο τώρα έχουν κι αυτά να ανεβαίνουν».

Φόβοι για 18.000 κρούσματα ημερησίως 

Ήδη οι καθηγητές Σαρηγιάννης και Γώγος έχουν προειδοποιήσει για 18.000 κρούσματα τη μέρα αν συνεχίζει να… καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Το ανησυχητικό σενάριο των 18.000 κρουσμάτων κορωνοϊού ημερησίως τον Οκτώβριο, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα και τους ανεμβολίαστους, που εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επιβεβαίωσε χθες Κυριακή 11/7 ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος. «Δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς. Η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών, ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες… Θα πρέπει να προσέξουμε, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια, είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο» επισήμανε. 

Πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών 

«Βουτιά» έκαναν οι εμβολιασμοί χθες Κυριακή, 11 Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το emvolio.gov.gr, χορηγήθηκαν μόλις 4.822 δόσεις του εμβολίου σε όλη τη χώρα! Από τον συγκεκριμένο αριθμό οι 1.921 εμβολιασμοί ήταν για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και 2.922 για τη δεύτερη δόση. 

O μέσος όρος των εμβολιασμών της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε ήταν οι 74.721 ημερησίως, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 87.359. Η πτώση είναι τεράστια και μας γυρίζει πολλές εβδομάδες πίσω, τη στιγμή που η χώρα κάνει υπερπροσπάθεια για να χτίσει το λεγόμενο τείχος ανοσίας, πριν έρθει ένα δύσκολο φθινόπωρο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet