Μια επιταγή για τα δίδακτρα των παιδιών του και η άγνοια της αποστείρωσης «έκαψαν» τον ψευτογιατρό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μια επιταγή για τα δίδακτρα των παιδιών του και η άγνοια της αποστείρωσης «έκαψαν» τον ψευτογιατρό

H άγνοια για το πώς γίνεται η αντισηψία πριν το χειρουργείο, αλλά και μια επιταγή, ήταν τα στοιχεία που ξεσκέπασαν τον «μαϊμού» γιατρό ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο τριών ανθρώπων.

Η αρχή του τέλους της δράσης του 47χρονου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του, ήταν όταν προσέγγισε και αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική, στο κέντρο της Αθήνας, εμφανιζόμενος ως νευροογκολόγος από την Ελβετία, μέλος εφοπλιστικής οικογένειας και γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φέρεται να μην δέχθηκε να ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της κλινικής, αρνούμενος, σύμφωνα με την δικογραφία, να έχει «επαφές με το δημόσιο και την εφορία» και έτσι δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Η κλινική έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς-θύματα του 47χρονου.

Η δυσπιστία των γιατρών για τις γνωριμίες και τον επιφανή οικογενειακό κύκλο που διαφήμιζε ο κατηγορούμενος για τον εαυτό του, ωστόσο, έγινε σχεδόν βεβαιότητα ότι «κάτι δεν πάει καλά» όταν ο 47χρονος έδειξε ότι δεν γνωρίζει τη μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από χειρουργείο.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε επίσης και επιταγή θύματος του με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιταγή αυτή έφερε το όνομά του και έτσι τον εντόπισαν οι Αρχές, αφού ήταν… φάντασμα, χωρίς λογαριασμούς σε social media, χωρίς πιστωτικές κάρτες και χωρίς να εμφανίζεται ως επίσημος συνεργάτης καμίας κλινικής.

Επί μία τετραετία ο 47χρονος, κατηγορούμενος για τον θάνατο τριών ασθενών, εμφανιζόταν ως κορυφαίος γιατρός που συνεργάζεται με κορυφαίο ελβετικό κέντρο, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας, έναντι αδρής αμοιβής, τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν προηγμένες θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των «εξελιγμένων» φαρμάκων που χορηγούσε, σε πλήρη ίαση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα σκευάσματα που παρείχε περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Ο κατηγορούμενος, που θα απολογηθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας που εστάλη στον εισαγγελέα, φαίνεται ότι υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά., σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών

Παράλληλα, ο 47χρονος καλλιεργούσε προσδοκίες και σε άλλους πολίτες, υποσχόμενος και άλλες εξυπηρετήσεις. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017 στη Λάρισα με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγισή του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου ο 47χρονος εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα την Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet