Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου

Επεισόδια περιορισμένης έκτασης, με ρίψη αντικειμένων από τη μία πλευρά και βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών από την άλλη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η πορεία μέχρι εκείνη την ώρα εξελισσόταν ειρηνικά, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, που προσέγγιζαν σταδιακά την αμερικανική πρεσβεία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν συγκεκριμένα στην περιοχή του Χίλτον, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όταν ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας κινήθηκε κατά των αστυνομικών.

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Γύρω στις 19.30 στην πρεσβεία, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, έφτανε η πορεία του ΠΑΜΕ, που είχε ξεκινήσει από τα Χαυτεία στις 5 το απόγευμα.

Νωρίτερα, στην πρεσβεία έφτασαν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα». Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Είχε προηγηθεί, αργά το μεσημέρι, η άφιξη των φοιτητών με την αιματοβαμμένη σημαία. Οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πριν την πορεία έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας. Οι προσαγωγές είχαν προληπτικό χαρακτήρα και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet