Μ. Δερμιτζάκης για lockdown: Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Δερμιτζάκης για lockdown: Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να τονωθεί η ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε μεταξύ άλλων. Επίσης, πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, άνοιγμα της εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών. 

Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε, δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε τη μετάδοση, γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι αν μείνουμε έτσι, θα πάνε 5.000 έως 5.500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση, όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε.

Ακόμη, τόνισε ότι το έξω, θέλουμε δεν θέλουμε, θα κάνει τεράστια διαφορά και εξήγησε ότι αν και μπορεί να δούμε αύξηση των κρουσμάτων στην αρχή, στη συνέχεια, λόγω καιρού, θα δούμε βελτιωμένη εικόνα.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε ότι «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet