Μ. Δερμιτζάκης: Παράταση του απαγορευτικού για δύο εβδομάδες
reader.gr
Κοινωνία

Μ. Δερμιτζάκης: Παράταση του απαγορευτικού για δύο εβδομάδες

Παράταση του απαγορευτικού για δύο εβδομάδες προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης προκειμένου να πέσουν κάτω από τα χίλια τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Γενετικής εξήγησε ότι -όπως φάνηκε και από το προηγούμενο lockdown- αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν και έτσι εκτιμά ότι είναι απαραίτητη η παράταση του απαγορευτικού για δύο εβδομάδες προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματά του.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης προτείνει επίσης την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα ο καθηγητής προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού, το λεγόμενο click in shop.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες, δηλαδή εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet