Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ
Κοινωνία

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Από την Τρίτη 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσφέρουν νέες υπηρεσίες προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών.

Οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν μέσα από τα ΚΕΠ πιστοποιητικά Δημοτολογίου (βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ), φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ, βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Μετά τη δημοσίευση των κοινων υπουργικών αποφάσεων οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω ΚΕΠ και για τα εξής θέματα:

  • Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.
  • Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ.
  • Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης για τις παροχές: πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού, πρόγραμμα εκδρομών, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων. (Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014).

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά με τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ: «Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet