Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρίστρια πέφτει στο κενό
reader.gr
Κοινωνία

Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρίστρια πέφτει στο κενό

Ένα σοκαριστικό βίντεο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τη θανάσιμη πτώση μίας Αμερικανίδας τουρίστριας στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, το οποίο κοινοποίησε μαζί με την παραίτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Τσουκαλάς.

Στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που μία νεαρή τουρίστρια έπεσε στο κενό στο Ναυάγιο της Ζακύνθου το 2017, με τον κ. Τσουκαλά να επισημαίνει ότι η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την προστασία των επισκεπτών και ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να μην ξαναγίνουν τέτοια περιστατικά.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι υποβάλει την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Προστασίας και ότι διαφωνεί με την επιβολή lockdown στην ορεινή Ζάκυνθο από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί σε δασικούς δρόμους.

«Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δρόμοι στη Ζάκυνθο είναι κατασκευασμένοι από το δασαρχείο και χαρακτηρίζονται ως “δασικοί”, με αυτήν την απόφαση επί της ουσίας, από τις 6 το απόγευμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σταματά η επιχειρηματική, η κοινωνική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Πρωτίστως, όμως, θίγεται η όποια τουριστική δραστηριότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή τη περίοδο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του. Και συνεχίζει:

«Μείζον θέμα για εμένα θεωρείται η επικινδυνότητα στον χώρο θέασης του Ναυαγίου και η έλλειψη προστασίας των τουριστών, που εξ αυτού του λόγου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά θύματα και μάλιστα τουρίστες. Για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά τον Παρθενώνα στη χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα»….

«Σας υπενθυμίζω ότι το 2016 και 2017 τρεις τουρίστες, στην προσπάθειά τους να φωτογραφηθούν, έπεσαν στο κενό, δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς φρόντισε να προστατεύσει τους επισκέπτες αλλά και το εθνικό τουριστικό προϊόν».

Ο κύριος Τσουκαλάς, επισυνάπτει βίντεο από την πτώση 22χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2017 «για να αντιληφθούμε όλοι, ότι τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση έχει γίνει από Άγγλο τουρίστα και πρόσφατα αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet