Ν. Τόσκας: Σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
Κοινωνία

Ν. Τόσκας: Σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Βέβαιος ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανώς ορισμένοι «θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται».

Αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες και τον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος» και διερωτήθηκε αν «κάποιοι θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση».

«Αυτό είναι το πιθανότερο», υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι πιλότοι ελικοπτέρων είδαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις τυχαίων πυρκαγιών», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις».  

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet