Ξεκινούν αύριο οι ηλεκτρονικές υποβολές αιτήσεων για μετεγγραφές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινούν αύριο οι ηλεκτρονικές υποβολές αιτήσεων για μετεγγραφές

Από αύριο ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψηφίο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων μπορεί να υποβάλει την ηλεκτρονική αίτησή του στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας http://solon.it.minedu.gov.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δικαίωμα υποβολής μιας μόνο ηλεκτρονικής αίτησης, είτε σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 4264/2014 είτε σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014.

Όσοι επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 οφείλουν να επιλέξουν μια και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή κ.λπ.).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα α’ και ομάδα β’) το 2014.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet