Ογκώδης η πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ογκώδης η πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ογκώδης πανελλαδική συγκέντρωση που οργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στην Αθήνα.

Μιλώντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι ότι η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή», διεκδικώντας τη «ζωή της ολόκληρη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν δυνάμεις στην εργατική τάξη να ηγηθούν του αγώνα, υπάρχουν και νέες δυνάμεις έτοιμες να κάνουν το βήμα», είπε ο κ. Πέρρος.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ υποστήριξε ότι στο προηγούμενο διάστημα υπήρξε διασπορά αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας, από επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Δεν τους πέρασε, καθώς πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, με μεγάλο μέρος από αυτές να μην ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πήραν μέρος στο συλλαλητήριο», είπε.

«Καλούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα να δυναμώσουν τους δεσμούς τους με το ταξικό κίνημα» συνέχισε καλώντας, ταυτόχρονα, σε αγώνα δίχως ανάπαυλα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου.

Τόνισε επίσης, ότι η δράση και οι αγώνες του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν και μετά την απεργία αυτή. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να είναι σε διαρκή ετοιμότητα καθώς, όπως είπε, θα επιχειρηθεί η «γενική καθίζηση των μισθών στα 536 ευρώ».

«Απαιτούμε και διεκδικούμε την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση διαπραγμάτευσης, την επαναφορά όλων των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009 και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Πέρρος.

Τόνισε, επίσης, ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό θα είναι αιτία πολέμου, προσθέτοντας ότι διεκδικούμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και κάλυψη όλων των απωλειών.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απηύθυναν χαιρετισμό άνεργοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών, ενώ εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Σωματείων Βάσης της Ιταλίας και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Πιέρ Πάολο Λεονάρντι.

Τέλος, η συγκέντρωση απηύθυνε κάλεσμα σε απεργία αύριο, Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet