Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες
zougla.gr
Κοινωνία

Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες

Την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες βουτιές της φετινής χρονιάς είχαν χιλιάδες Αθηναίοι που κατέκλυσαν από το πρωί της Τρίτης 4/5 τις παραλίες της Αττικής και, κυρίως, των νοτίων προαστίων.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και με επιπλέον κίνητρο το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων, οι Αθηναίοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς την κοντινότερη ακτή.

Η «Ζούγκλα» έκανε τη διαδρομή στην παραλιακή από το Καβούρι προς τη Βουλιαγμένη και, στη συνέχεια, τη Βάρκιζα. Δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο, καθώς η λεωφόρος Ποσειδώνος είχε φρακάρει και τα αυτοκίνητα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες, κυρίως στο Καβούρι και στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στις ελεύθερες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς οι οργανωμένες πλαζ δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ενώ η απαγόρευση της μουσικής δεν πτόησε πολλούς νέους, οι οποίοι βρήκαν τη λύση χρησιμοποιώντας το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου τους για να ακούσουν τα αγαπημένα τραγούδια τους.

Μετά το άνοιγμα της εστίασης, που διευκόλυνε τις εξορμήσεις στην παραλία, οι πολίτες περιμένουν την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια με υποχρεωτικά self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα. Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και την ίδια ημέρα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θα ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet