Οργή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο με άνδρες της «ΔΡΑΣΗ» να «πειράζουν» τρανς
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Οργή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο με άνδρες της «ΔΡΑΣΗ» να «πειράζουν» τρανς

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από αστυνομικούς, στο οποίο παρουσιάζονται άνδρες της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να ζητούν από άτομο τρανς να κάνει επίδειξη των… προσόντων του, με σκοπό να το εξευτελίσουν.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές της εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς -νυχτερινής βάρδιας- να αρχίζουν τα πειράγματα όταν το τρανς άτομο τους πλησίασε και τους άφησε κάρτες στις μοτοσικλέτες. Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να ζητούν επίδειξη των… προσόντων του, λέγοντας μάλιστα -ψευδώς- ότι δεν τραβούν βίντεο. Εξευτελιστικός είναι και ο διάλογος που ακολούθησε με τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας. 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις. Το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί μεταξύ των αστυνομικών, ωστόσο, φαίνεται πως κάπου «έσπασε» η αλυσίδα της σιωπής!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και η προκάτοχος Ομάδα της «ΔΡΑΣΗΣ», η «ΔΕΛΤΑ», καταργήθηκε λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων αστυνομικών, η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet