Οριακά πριν το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική
zougla.gr
Κοινωνία

Οριακά πριν το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική

Οριακά πριν το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική αφού από τα 482 νέα κρούσματα που καταμετρήθηκαν χθες (17/10), τα 207 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το σύστημα Υγείας όπου τα υψηλά επίπεδα διασωληνωμένων ασθενών σε επίπεδα άνω των 80 (83 χθες), προκαλούν μία συνεχόμενη πίεση στο ΕΣΥ. Οι αυστηροί περιορισμοί και τα τοπικά lockdowns σε περιοχές με υψηλά ποσοστά κορωνοϊού, είναι τα «όπλα» των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βέβαια, το γεγονός ότι παραμένει σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μπορεί να ερμηνευτεί και θετικά. Ωστόσο, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί είναι να υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και να κρατηθεί σε χαμηλά νούμερα ο αριθμός των μολυσμένων.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στις ευπαθείς ομάδες, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων στην ευαίσθητη ηλικία και σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Γενικότερα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 24.932 (ημερήσια μεταβολή +2,0%), εκ των οποίων 55,6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 500 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 83 (71,1% άνδρες).

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet