Ο ΕΝΦΙΑ «κόβει» 500 παιδιά και 12 εργαζομένους από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο ΕΝΦΙΑ «κόβει» 500 παιδιά και 12 εργαζομένους από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Σε συνέχεια ερωτήσεων δημοσιογράφων, αλλά και δωρητών, σχετικά με το φετινό ΕΝΦΙΑ, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ενημερώνουν ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών δεν τους ξέχασαν ούτε φέτος και τους έστειλαν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 95.000 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για έναν ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας, επισημαίνει ο φορέας.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε ν’ αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες», δηλώνει σχετικά ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet