Πέθανε ο ασθενής που δεν έδωσε “φακελάκι” 1.500 ευρώ
Κοινωνία

Πέθανε ο ασθενής που δεν έδωσε “φακελάκι” 1.500 ευρώ

Πέθανε την Κυριακή ο ασθενής που κατήγγειλε τον διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για χρηματισμό. Ο εκλιπών χειρουργήθηκε το Σάββατο αλλά κατέληξε την επομένη, με τους συγγενείς να αφήνουν αιχμές ότι η πορεία της υγείας του επιδεινώθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης της επέμβασης, αφού ο καρδιοχειρουργός φέρεται να τον εκβίαζε, απαιτώντας χρήματα για να τον χειρουργήσει.

Οι συγγενείς του ενημέρωσαν το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο είχαν κάνει και την καταγγελία για τον χρηματισμό με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο καρδιοχειρουργός, για την τραγική κατάληξη. Η αστυνομία έχει ζητήσει να γίνει νεκροτομή, καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

Τι είχε προηγηθεί

Στη σύλληψη ενός καρδιοχειρουργού του νοσοκομείου Ευαγγελισμός προχώρησε η αστυνομία, επειδή ζήτησε φακελάκι από ασθενή του. Kακουργηματικού βαθμού δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του γιατρού και διευθυντή κλινικής.

Ο καρδιοχειρουργός δεν έβαζε τον ασθενή του (είχε πάθει έμφραγμα) στο χειρουργείο για bypass γιατί ζητούσε 1.500 ευρώ ως «φακελάκι» και είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε στο σημείο να του πει ότι δεν θα τον προγραμματίσει για το χειρουργείο, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό.

Από την έρευνα των «αδιάφθορων» της αστυνομίας, που τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από λίγες ημέρες και ήδη κινούνται οι διαδικασίες από το υπουργείο Υγείας ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο γιατρός, ο οποίος παραπέμφθηκε σε ανακριτή, αρνήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ανήκουν στον ίδιο και τα είχε μαζί του για να τα δώσει κάπου.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet