Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» έως και 1.000 μόρια στις βάσεις
Κοινωνία

Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» έως και 1.000 μόρια στις βάσεις

Οι χαμηλές βαθμολογίες των μαθητών λόγω των δύσκολων θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις έως και 1.000 μόρια.

Ειδικότερα, πτώση αναμένεται στις βάσεις των τριών πρώτων πεδίων και άνοδος στο τέταρτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Τα Νέα» από το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει «βουτιά» στις βάσεις των 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικών πεδίων από 300 έως και 1.000 μόρια. Αντίθετα, στο 4ο πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα περισσότερα τμήματα αναμένεται τελικά να αυξήσουν τις βαθμολογικές απαιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών τους. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται αυτές τις μέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, 1 στους 4 υποψήφιους αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογία κάτω από 10, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες. 

Η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται από το υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα της εξεταστικής διαδικασίας του Ιουνίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet