Παρασημοφορήθηκαν οι διασώστες του “Norman Atlantic”
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παρασημοφορήθηκαν οι διασώστες του “Norman Atlantic”

Το μετάλλιο εξόχου πράξεως απονεμήθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια στα 42 μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο “Norman Atlantic”.

 Οι υπουργοί εξήραν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, εκπαίδευσης, αποτελεσματικότητας, πατριωτισμού και αυταπάρνησης των πληρωμάτων για την αποφασιστική συνδρομή τους στην ασφαλή απομάκρυνση των επιβαινόντων από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Επίσης εξέφρασαν τη συμπαράσταση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους αγνοουμένους συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση των ιταλικών Αρχών και θα συνεχιστεί ώστε να δοθεί μία σαφή απάντηση στους οικείους τους για την τύχη τους.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, αποτελεί εμμέσως μήνυμα προς όλους. «Μήνυμα τόσο προς συμμάχους και εταίρους, όσο και σε δυνητικούς αντιπάλους» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης επeσήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε πόρος και κάθε δυνατό μέσο, είτε από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, είτε από τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, για να γίνουν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και συγγενείς των τιμηθέντων. Στη θέση του απουσιάζοντος αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, παραβρέθηκε ο υπαρχηγός, αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet