Πειραιάς: Συναγερμός για το «Ελ. Βενιζέλος» – Πληροφορίες για 120 κρούσματα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πειραιάς: Συναγερμός για το «Ελ. Βενιζέλος» – Πληροφορίες για 120 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για την κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς επίσημα έχουν καταγραφεί 40 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ενώ πληροφορίες ανεβάζουν αυτό τον αριθμό στα 120.

Ήδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν εξετάσει το σύνολο των 383 επιβαινόντων και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο, που ανήκει στην «ΑΝΕΚ», είχε ναυλωθεί από μια μαλτέζικη εταιρεία και είχε βάλει πλώρη για την Ισπανία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο για εργαζόμενους κατά τη διάρκεια κάποιων ναυπηγικών εργασιών. Στο πλοίο επέβαιναν 383 άτομα, από 13 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.

Ωστόσο, πριν το πλοίο φτάσει στην Ισπανία, η χώρα της ιβηρικής έκλεισε τα σύνορα της λόγω της πανδημίας και το πλοίο εν τέλει επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και η χώρα μας εφάρμοσε το εν λόγω μέτρο. Έκτοτε το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο, που διαθέτει πάνω από 11 καταστρώματα, έχει γίνει καθορισμός στην καραντίνα των επιβαινόντων, σε υψηλού κινδύνου, μεσαίου και χαμηλού, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή στο πλοίο δεν νοσεί κανείς, καθώς οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί. 

Στη χθεσινή (1/4) ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε τονίσει ότι η Πολιτεία «επέτρεψε τον επαναπατρισμό του πληρώματος. Είχε ξεκινήσει διαδικασία για τους 383 επιβαίνοντες, αλλά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ένας 73χρονος Ελβετός υπήκοος εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος και στα υπόλοιπα μέλη και αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet