Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση αν δεν ανακληθεί η ΠΝΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση αν δεν ανακληθεί η ΠΝΠ

Κάθε συνεργασία της με την κυβέρνηση διακόπτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέχρι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Αυτό αναφέρεται σε ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2020.

Με αυτό καταδικάζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος, με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τις οποίες, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μη δημιουργηθεί καμία νέα.

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet