Πλήθος κόσμου στην στρατιωτική παρέλαση
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην στρατιωτική παρέλαση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής παρέλασης ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στον χώρο διεξαγωγής της, η παρουσία εθνοφυλάκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η παρέλαση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -πεζοναυτών, καταδρομέων, υποβρυχίων καταστροφέων, αλεξιπτωτιστών- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι οποίοι απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου και η συγκινητική ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο των αναπήρων πολέμου, σε ένδειξη σεβασμού, αλλά και για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία του σημερινού διπλού εορτασμού.

Στην παρέλαση ηγήθηκαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμημάτα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία έγιναν αποδέκτες πολλαπλών χειροκροτημάτων από την πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της.

Ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάνω από τον χώρο της παρελάσεως πέταξαν σε σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 7:21 έγινε η αρχή των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου με 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 8.00 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στις 10.00 ξεκίνησε η δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Στις 10:55 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 19:41 θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την ίδια ώρα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κάλεσε την Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως «όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στα Ψαρά για τον εορτασμό της εθνικής επετείου και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ζητώντας της να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet