Πλημμύρες και καταστροφές στην Αττική
Κοινωνία

Πλημμύρες και καταστροφές στην Αττική

Πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως σε Νίκαια, Πειραιά και δυτικά προάστια, προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το Λεκανοπέδιο νωρίτερα. Δρόμοι μετατράπηκαν μέχρι και σε χειμάρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, τα οποία καταπλάκωσαν το ένα το άλλο.

Συγκεκριμένα στη Νίκαια, προκλήθηκαν καταστροφές σε σπίτια και σε μαγαζιά.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 19.00 είχε δεχθεί περίπου 300 κλήσεις για βοήθεια, με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε διάφορα σημεία πολλοί πυροσβέστες και εκτιμάται ότι η επιχείρηση θα κρατήσει αρκετή ώρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα.

Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Μάλιστα, στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Έντονα είναι και τα προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες. Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται εδώ και ώρες οι οδηγοί στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού.

ΚΚΕ: Αποσπασματικά τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

«Τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή αποδεικνύουν ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές, βρέθηκαν απροετοίμαστοι, καθώς τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στους δήμους και τις περιφέρειες λαμβάνονται αποσπασματικά» σχολίασε το ΚΚΕ.

Τόνισε ότι χωρίς καμία καθυστέρηση, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ακόμη ότι βουλευτές του κόμματος και περιφερειακοί σύμβουλοί του στην Περιφέρεια Αττικής με παρέμβασή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet