Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων στη Φθιώτιδα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων στη Φθιώτιδα

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο κτηνοτρόφων για τουλάχιστον πέντε ώρες στην περιοχή της Λοκρίδας από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 16/2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr, ο Dήμος Λοκρών ειδοποιήθηκε για εγκλωβισμένους άνδρες στην ορεινή Οπουντία και πιο συγκεκριμένα μετά το σημείο Νταρδέζα, σε μια τοποθεσία που λέγεται Γκάτζα και βρίσκεται απέναντι από τα Σκροπονέρια. Είναι μετά τη Λάρυμνα και διοικητικά ανήκει στο Μαρτίνο.

Μετά από εντολή του δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ, και με επικεφαλήw τον αντιδήμαρχο Πάνο Καπουκίνη, μισθώθηκε μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη του δρόμου και ξεκίνησαν για το σημείο προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κτηνοτρόφους που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού, σε μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 800 μέτρα) στο ποιμνιοστάσιό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά σημεία το χιόνι έφτανε ή και ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο!

Τελικά λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού το γκρέιντερ κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο και να φτάσει ως το ποιμονιοστάσιο που βρίσκονταν οι δύο κτηνοτρόφοι που ήταν σώοι και αβλαβείς.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet