«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. τα Θεοφάνια και οι 5.000 ιεροί ναοί στην Αττική
reader.gr
Κοινωνία

«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. τα Θεοφάνια και οι 5.000 ιεροί ναοί στην Αττική

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την ΕΛ.ΑΣ. ο εορτασμός των Θεοφανίων, μετά την αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην εντολή της κυβέρνησης για γενικό lockdown και τέλεση της λειτουργίας χωρίς πιστούς. 

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 5/1, σε Κατεχάκη και ΓΑΔΑ, έγιναν συσκέψεις για τον σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται και πάλι στη μέση. Ναι μεν πρέπει να τηρηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις συναθροίσεις, ωστόσο, κανείς δεν θα ήθελε να δει αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα και να κάνουν προσαγωγές από τις εκκλησίες. Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση όπου διαπιστωθεί προσπάθεια για ανοιχτή λειτουργία, θα γίνονται συστάσεις με μεγάφωνο μέσα από τα περιπολικά.

Μόνο εάν κληρικοί και πιστοί δεν συμμορφωθούν θα έχουμε επιβολή προστίμων, ενώ στόχος είναι το όποιο θέμα πάει να δημιουργηθεί να λήξει με συστάσεις. Το έργο της ΕΛ.ΑΣ., βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι καθώς στην Αττική υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 ιεροί ναοί και προφανώς δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε κάθε έναν. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσανατολίζονται σε προληπτικές περιπολίες και ηχητικά μηνύματα.

Κι αν στην Αττική τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα, δεν ισχύει το ίδιο και στην επαρχία όπου είναι πιθανό οι αστυνομικοί να βρεθούν απέναντι ακόμη και σε… συγγενείς τους.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα, υπάρχουν διαβουλεύσεις κυβέρνησης – κλήρου προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες να βρεθεί «χρυσή τομή».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet