Προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα αστικά κέντρα
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κοινωνία

Προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα αστικά κέντρα

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα μας, και ειδικά στα αστικά κέντρα, προβληματίζουν τους ειδικούς οι οποίοι εξετάζουν επιπλέον μέτρα.

Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα που σήμερα δεν περιλαμβάνονται, ακόμα και στις εκκλησίες, όπου και πάλι παρατηρείται συγχρωτισμός.

Να σημειωθεί ότι χθες (27/7) καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 17 εντοπίστηκαν  στην Αττική, επαληθεύοντας τις ανησυχίες για τη διασπορά του ιού στα αστικά κέντρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Θάνος Δημόπουλος σχολίασε τον αριθμό των κρουσμάτων καταλήγοντας ότι δεν διαπιστώνεται εκθετική αύξηση, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Ωστόσο, τα κρούσματα που εντοπίζονται στα αστικά κέντρα δημιουργούν ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί τα αστικά κέντρα δυσκολεύουν το έργο του εντοπισμού της πηγής της μόλυνσης.

Παρ’ όλα αυτά ο καθηγητής κρίνει ότι οι αριθμοί είναι προς το παρόν ελεγχόμενοι, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ο κ. Πέτσας χθες, προσθέτοντας πως «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας κι αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet