Προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για ΑμεΑ
Κοινωνία

Προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για ΑμεΑ

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.

Ο Ν. 2643/98 πρόκειται να τροποποιηθεί προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/98.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη 26 Ιουνίου με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Από πλευράς της Η ΕΣΑμεΑ ανέπτυξε τα αιτήματά της, μεταξύ των οποίων ήταν:

  • Θέσπιση διατάξεων οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων ή κηδεμόνων τους, σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως προβλέπεται για ευπαθείς ομάδες.
  • Μείωση ωραρίου κατά μια ώρα σε συζύγους αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και η μείωση ωραρίου εργασίας για γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενου ή τύπου 1, τα οποία χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωσε τα μέλη της ΕΣΑμεΑ ότι τα αιτήματά τους θα αντιμετωπιστούν «με την απαραίτητη ευαισθησία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet