Πρόβλεψη Δ. Σαρηγιάννη για 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος Μαρτίου
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πρόβλεψη Δ. Σαρηγιάννη για 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος Μαρτίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, αν αυξηθεί το ποσοστό τηλεργασίας.

«Η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο καθηγητής του ΑΠΘ, αναλύοντας τα τελευταία στοιχεία για το ιικό φορτίο, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ανάλυση των λυμάτων της χώρας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όμως το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα, λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο.

«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο κ. Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για «3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».

Ερωτηθείς σχετικά με το πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται.

«Η διασπορά στους χώρους δουλειάς»

«Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη, μεταδίδεται πιο γρήγορα», σημείωσε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, είπε πως «αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70% είμαι υπέρ».

«Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας», τόνισε καταλήγοντας ότι επιμένει σε τηλεργασία, «να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος που ήδη ισχύει».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet