Πόρισμα ΕΥΠ για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.: Έως και 250.000 ευρώ για «λαδώματα»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πόρισμα ΕΥΠ για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.: Έως και 250.000 ευρώ για «λαδώματα»

«Να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω από το Σώμα», είναι η εντολή που έχουν δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή αξιωματικών σε κύκλωμα διαφθοράς που αποκάλυψε η πολυετής έρευνα της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απομάκρυνση τουλάχιστον πέντε εν ενεργεία αξιωματικών από τις θέσεις που είχαν στην Ασφάλεια και η μετακίνησή τους σε θέσεις γραφείου, έως ότου τουλάχιστον τελειώσει η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που θα διεξαχθεί παράλληλα με αυτή τη Δικαιοσύνης. «Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ΕΥΠ που παραδόθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ποσά που προκαλούν… ζάλη

Εάν ισχύουν και αποδειχτούν αυτά που αναφέρει το συγκεκριμένο πόρισμα, τα ποσά που φέρονται να καρπώνονται οι αστυνομικοί προκαλούν ζάλη. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ΕΥΠ, ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ μηνιαίως δίδονταν από τα «κεφάλι» του κυκλώματος για τον χρηματισμό αστυνομικών με πόστα κλειδιά σε κεντρικές υπηρεσίες και τμήμα ασφαλείας. Αυτό καθώς το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε φέρεται να έλεγχε περισσότερους από 500 παράνομους οίκους ανοχής – στούντιο, καθώς επίσης και τουλάχιστον 250 – 300 παράνομα καζίνο στην Αττική.

Πάντως, από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά, καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αποσπασματικές και χωρίς εισαγγελική άδεια κάποιες, συνακροάσεις από την ΕΥΠ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet