Σάμος: Μόνο μικρή δομή υποδοχής μεταναστών αποδέχονται οι Δήμοι
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σάμος: Μόνο μικρή δομή υποδοχής μεταναστών αποδέχονται οι Δήμοι

Απόρριψη του σχεδιασμού της κυβέρνησης και σκληρή στάση όσον αφορά τα μέτρα για το μεταναστευτικό εκφράζουν και οι Δήμοι της Σάμου. Απαιτούν την κατάργηση της ΠΝΠ που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση τους οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων τους, αποφάσισαν ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της ΠΝΠ που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
  2. Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες, με μεταφορά τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
  3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου, με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.
  4. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα.
  5. Κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/2 στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 12.30
  6. Τον ορισμό Οργανωτικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου για τον συντονισμό της κινητοποίησης αποτελούμενη από τους Καρράς Ευάγγελος, Βαλκαμλής Βασίλειος, Καρβελάς Ευάγγελος, Χατζηχριστοδούλου Χρίστος, Τζίχας Κωνσταντίνος και Αξιώτης Ιωάννης.
  7. Την κινητοποίηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην περιοχή Ζερβού σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
  8. Εντέλλονται τα όργανα Διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να αποκλείσουν το σημείο στην περιοχή Ζερβού με οχήματα του Δήμου.
  9. Καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν δυναμικά το σημείο της κινητοποίησης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet