Σήμα κινδύνου από πρυτάνεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σήμα κινδύνου από πρυτάνεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων

Νομική δίοδος αναζητείται από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς εκτιμούν ότι πολύ σύντομα τα πανεπιστήμια θα έχουν αδυναμία λειτουργίας.

Μετά την αντίδραση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την ΠΝΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ψήφισμα της Συγκλήτου του, δηλώνει ρητά ότι «είναι προφανές ότι η πράξη αυτή της κυβέρνησης θα οδηγήσει άμεσα σε αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος μας».

Η ένταση διαπερνάει όλα τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και παρά την πρόθεση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά να παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, σε ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου, οι «ηγέτες» των πανεπιστημίων προετοιμάζονται για ηχηρό «όχι».

Πέραν των άλλων, οι νομικές υπηρεσίες των ΑΕΙ προετοιμάζουν κείμενο με το οποίο θα εξηγούν ότι οι πόροι των  ειδικών λογαριασμών τους (κοινοτικά κονδύλια) δεν μπορούν να ενταχθούν στην  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τους αναγκάζει να καταθέσουν όλα τα χρήματά τους στην Τράπεζα Ελλάδος, καθώς αποτελούν πόρους που προορίζονται για την εκτέλεση συμβάσεων με την Ε.Ε. «με νομικές δεσμεύσεις, οι οποίοι δεν αποτελούν περιουσία των ΑΕΙ και δεν μπορούν να διατεθούν σε τρίτους».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet