Σαραλιώτης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του Κορκονέα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σαραλιώτης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του Κορκονέα

Ότι δεν δικαιολόγησε ποτέ την πράξη του Κορκονέα τόνισε ο Βασίλης Σαραλιώτης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.   

«Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του Κορκονέα. Την θέση μου την έχω διαχωρίσει από την πρώτη στιγμή, αυτό είναι το θέμα, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός. Το ότι “κάνω τη δουλειά μου” δεν σημαίνει ότι έχω σχέση και με τον πυροβολισμό ή την πράξη του αλλουνού. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές στο όλο σκηνικό», δήλωσε ο Σαραλιώτης, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη στιγμή που ο Κορκονέας πυροβόλησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μία ημέρα πριν από την επέτειο 11 ετών από τη δολοφονία, είπε: «Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα… δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Μαζί ήμασταν, αλλά μακριά του. Αυτός το σκέφτηκε και το έκανε. Μόνο αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, τότε θα κοιτούσα να τον σταματήσω. Αλλά ποτέ δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει. Μακάρι να μην γινόταν ποτέ αυτό το σκηνικό, αλλά…».

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σήμερα στη μητέρα του Γρηγορόπουλου, απάντησε: «Ό,τι λέω τόσα χρόνια, ότι δεν έχω σχέση με το θέμα του γιου της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως, δεν είναι μέρα για να μπω σε λεπτομέρειες. Είναι ημέρες μνήμης, αλλά και σιωπής και δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Μόνο ένα κεράκι, τίποτε άλλο».

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δέκα χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή και συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά τον Ιούλιο του 2019 κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet