Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ύδρα
Κοινωνία

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ύδρα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 της Παρασκευής 4 Απριλίου με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 94,9 χιλιόμετρα. Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Αττικής. Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος που έγινε αισθητός ακόμα και στην Κρήτη.

Είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά προς έως το βράδυ της Παρασκευής 4 Απριλίου δεν υπήρχαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι μόνες αναφορές ήταν στην περιοχή της Ερμιόνης όπου η αστυνομία πήρε κλήσεις για τοίχους που γκρεμίστηκαν από τον σεισμό, αλλά ευτυχώς σε παλιά ακατοίκητα σπίτια.

Τριάντα λεπτά αργότερα από τον ισχυρό σεισμό μία μικρή σεισμική δόνηση 1,8 Ρίχτερ αποτυπώθηκε στην ηλεκτρονική μορφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με επίκεντρο την Τρίπολη.

Τι κατέγραψε την ώρα του σεισμού ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Βούλα Αττικής.

Μην ανησυχείτε… λένε οι σεισμολόγοι

Μην ανησυχείτε, λένε οι σεισμολόγοι, μετά τον μεγάλο σεισμό 5,4 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής 4 Απριλίου με επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία αναστατώνοντας τους πολίτες και δημιουργώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο δεδομένου του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου 5 Απριλίου ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, η βραδινή δόνηση είναι ο κύριος σεισμός προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Κατά τον κ. Α. Γκανά πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο στο Μυρτώο πέλαγος, περιοχή από την οποία μπορεί να προκληθούν αναλόγου μεγέθους σεισμοί.

Στην Ύδρα δεν υπάρχουν ζημιές και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet