Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζαχάρω
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζαχάρω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν 14 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και άλλες 11 του Δήμου Ζαχάρως στην Ηλεία, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, και όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, «ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό καταλαβαίνουμε απόλυτα τι σημαίνει και η μικρο-ιδιοκτησία για τον κάθε έναν πολίτη, τι σημαίνει να έχει δρόμο πρόσβασης για να πάει στον στάβλο του, να πάει στην αγροτική του εκμετάλλευση… Χρειάζεται όμως ηρεμία, ψυχραιμία και πάνω από όλα, η τεχνική λύση που θα δώσουμε να είναι αυτή που θα δώσει πραγματικές απαντήσεις στο πρόβλημα».

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι «θα πρέπει να είναι στοχευμένες με μακροπρόθεσμη στρατηγική». Όπως εξήγησε, «δεν θέλουμε να πηγαίνουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα, αντίθετα θέλουμε να σχεδιάσουμε τεχνικά τις βέλτιστες λύσεις. Έχουμε πολλά νερά, πολλές κατολισθήσεις και κυρίως έχουμε με τα πρώτα ακραία καιρικά φαινόμενα μεγάλες επιπτώσεις και στο έδαφος και στους οικισμούς». Για τον λόγο αυτό, όπως πρόσθεσε, «κινητοποιήθηκε το ΙΓΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, για την αποτύπωση της κατάστασης σε τεχνική έκθεση, με βάση την οποία θα προχωρήσει η Περιφέρεια για την αποκατάσταση, με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet