Σκέψεις για αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες έχει η κυβέρνηση
Κοινωνία

Σκέψεις για αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες έχει η κυβέρνηση

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας το επόμενο διάστημα μετά την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από τον νέο χρόνο είναι εξαιρετικά πιθανό η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να αυξηθούν από το 1,20 στο 1,30 και τα μειωμένα από 0,60 σε 0,65 ευρώ.

Ωστόσο, από το υπουργείο Μεταφορών τονίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν μπορούν εισιτήρια και κάρτες να μείνουν στην ίδια τιμή.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να ωθήσει το επιβατικό κοινό προς τη χρήση καρτών, ενώ εξετάζεται σχέδιο για αλλαγή στην τιμολόγηση των μετακινήσεων ανάλογα με τη ζώνη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Το Βήμα, τελεσίγραφο προς τα συναρμόδια υπουργεία για να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στέλνει το υπουργείο Υποδομών.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλει το αντισυμβαλλόμενο υπουργείο το, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή».

Εάν αυτή η διάταξη εφαρμοστεί, αναστέλλονται οι όποιες ευεργετικές ρυθμίσεις υπάρχουν για τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα χάσουν το δικαίωμα για δωρεάν μετακίνηση ή μειωμένο κόμιστρο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet