Σοβαρά επεισόδια στην Καλλιθέα για τον εορτασμό της επετείου
Κοινωνία

Σοβαρά επεισόδια στην Καλλιθέα για τον εορτασμό της επετείου

Σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματισμούς πολιτών, σημειώθηκαν στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο εορτασμός για την επέτειο της Επανάστασης του ’21.

Εκεί οι Χρυσαυγίτες είχαν προαναγγείλλει την παρουσία τους στην παρέλαση, ενώ υπήρχε κάλεσμα από φορείς της περιοχής και αριστερές οργανώσεις σε αντιφασιστική συγκέντρωση. 

Οι νεοναζί σήκωσαν πανό, με την φράση του Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» το οποίο έφερε και τον κέλτικο σταυρό που χρησιμοποιείται κατά κόρον από νεοναζί. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Νωρίτερα φέρεται να είχαν εκτοξεύσει σύμφωνα με το ΑΠΕ μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν τους άφησαν να κινηθούν προς τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες. 

Αργότερα η Αστυνομία επιτέθηκε στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ της περιοχής και η Λαϊκή Επιτροπή της Καλλιθέας αλλά και αντιφασιστικές οργανώσεις με κρότου λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξαν και τέσσερις τραυματισμοί πολιτών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο, οι Αστυνομικοί κατά την πρώτη σύγκρουση, εκείνη δηλαδή με τους Χρυσαυγίτες, φέρεται να έχουν προχωρήσει και σε 11 προσαγωγές.

Πηγή: reader.gr / Πληροφορίες φωτογραφίες και βίντεο από kallitheapress.gr, manos tsaldaris

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet