Σοβαρά προβλήματα προκαλεί ο «Ιανός» στη Δυτική Ελλάδα
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κοινωνία

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί ο «Ιανός» στη Δυτική Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης 17/9 και νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18/9 o «Ιανός» κινήθηκε προς τη χώρα μας, με το κέντρο του να εμφανίζει «μάτι», δηλαδή απουσία νεφών σε μια περιοχή ακτίνας περίπου 50 km, όπου οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις στην περιφέρειά του και επικρατεί άπνοια στο κέντρο του.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης του ανέμου έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 km/h δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο «Ιανός» κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04:00 ώρα Ελλάδας.

METEO.GR

Δορυφορική εικόνα από το πρωί της Παρασκευής 18/09 στις 07:30 ώρα Ελλάδας, η οποία δείχνει το κέντρο του «Ιανού» λίγα χιλιόμετρο βόρεια της Ζακύνθου, με την ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη της θάλασσας να εκτιμάται στα 990 hPa.

Επίσης αναφέρονται πάνω στον χάρτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφεται από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09, όμως λόγω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί δεν αναφέρουν νεότερες τιμές από τις 04:00. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Αχαΐα, με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 km/h. 

Πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πτώσεις δένδρων αναφέρονται σε πολλές περιοχές. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet