Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. ενάντια στις «άθλιες απειλές» Σπίρτζη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. ενάντια στις «άθλιες απειλές» Σπίρτζη

Νέα στάση εργασίας, με πιθανότητα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τη Δευτέρα από τις 12.00 με 15.00. Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Υποδομών να ανακαλέσει τις «άθλιες απειλές» και θέτουν τα εξής πέντε ζητήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που υποστηρίζουν ότι θα γίνουν αιτία ταλαιπωρίας.

  • Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μηνός εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές στα 15 σημεία πώλησης.
  • Δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.ά.)
  • Δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της απλής διαδρομής. Έτσι, οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ημερήσιο εισιτήριο, που κοστίζει πολύ ακριβότερα.
  • Δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
  • Δεν έχει τοποθετηθεί  σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχει δώσει εντολή να παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερωτηματικό της απόλυσης και στη Δικαιοσύνη όποιος υπάλληλος αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτήριο ή κάρτας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet