Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισαν και την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του ν/σ στη Βουλή.

«Έφεραν σαν τους κλέφτες χθες το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των γιατρών», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και κάνει λόγο για αντεργατικό έκτρωμα που, μεταξύ άλλων, «ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο και καταργούν το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό «δεν προάγουν ούτε την υγεία του ελληνικού λαού, ούτε βελτιώνουν τη ζωή των νοσοκομειακών γιατρών». «Αντίθετα», συμπληρώνει, «μπαίνουμε σε καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας, εφάμιλλο ή και χειρότερο του σημερινού».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν:

  • 6ωρο – 5μερο – 30ωρο, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.
  • Το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την επόμενη μέρα και επαρκή χρόνο ανάπαυσης, εντός του εφημεριακού χρόνου, κατά τη διάρκεια της 24ωρης εφημερίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε δούλοι στο όνομα οποιασδήποτε συμμόρφωσης. Εμμένουμε στα πάγια αιτήματά μας! Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου και κάθε προϋπάρχουσα οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet